Pec na pečení chleba |
Pokračování o cestě po Íránu
Skvělé fotografie - Příběhy - Vyprávění o skutečnosti
Íránská kuchyně je velmi vyhlášená, je rozvíjená tisíce let. Patří mezi zdravější. Íránci jedí hodně ovoce a zeleniny, z masa hlavně jehněčí a kuřecí. Bohužel restaurací s typickou íránskou kuchyní je podstatně méně než stále více se rozmáhajících fastfoodů nabízejících různé hamburgery, smažené kuře ala KFC. Úplně nejčastější jsou malé hospůdky či bistra nabízející různé druhy kebabů.
V Lonely Planet píšou, že pokud chceš ochutnat opravdovou íránskou kuchyni, musíš být pozván do íránské rodiny.
Nejtypičtější snídaní je chleba (placky pečené uvnitř pece na zdech, pec vypadá jako naše pec na pizzu, pekař tam placky zkušeně přilepuje). Dál máslo, feta sýr, med, marmeláda (často mrkvová) a samozřejmě černý čaj.
Pokračujeme - Čtěte více Read More zde →→ NiniveWebSite